top of page
Search

Justine (16) in de Pleegzorg

Updated: Apr 29, 2019


Mijn moeder heeft psychische problemen, zegt de psychiater.


Ze is boos op me en ik moet altijd helpen met de boodschappen, koken en het huis schoonmaken. Zij is altijd degene die verdrietig is en hulp nodig heeft. Ik denk dat ze zichzelf niet kan helpen. Ik laat haar, ze luistert toch nooit naar mij. Mijn vader is weggegaan na mijn geboorte, ik was 8 maanden oud. Mijn moeder wil niet meer over hem praten en zegt "voor mij is ie dood".

Ik heb hem nog nooit gezien.


Op school heb ik een geweldige leraar ontmoet, hij heeft mij geholpen. De maatschappelijk werker vertelde dat ik ging verhuizen en de leraar en zijn vrouw zijn nu mijn pleegouders. Ik voel me opgelucht nu ik niet meer voor mijn moeder hoef te zorgen. Tegelijkertijd maak ik me zorgen om haar, ze is nu helemaal alleen.


Mijn pleegouders vragen me steeds hoe ik me voel, maar ik ben bang dat ik mezelf verlies, zoals een pan die overkookt.....


Aan de slag @ Parenting Practice Loving Caring

Ik moedig je aan en help jou om het antwoord te vinden op: wie is Justine? Dit doen we samen stap voor stap, waarbij je leert om gevoelens te delen.


13 views0 comments

Kommentare


bottom of page