top of page
Search

Open

Blijf open, maar hoe als je weet dat dingen niet zo mooi zijn van binnen? en je weet dat als je praat, de mensen om je heen zich zorgen gaan maken, boos worden, stil worden of je zelfs meer pijn gaan doen en weglopen. Hoe kun je (opnieuw) echt contact hebben met de mensen om je heen?


Ten eerste zijn we gewend om elkaar de mooie en plezierige dingen in ons leven te vertellen. Ik heb veel persoonlijk contact met mensen via social media en ik ben nu ook actiever geworden op mijn werkgerelateerde sociale media. Ik lees graag de interessante artikelen en geniet van de persoonlijke foto's, citaten en verhalen van mensen en ik deel de mijne ook.


Openstaan, zelfs als je je niet zo goed voelt van binnen, kan een strijd zijn in de online wereld. Het geeft je weinig troost als je leuke dingen online post en je je in werkelijkheid rot voelt van binnen.

 

Belangrijk is dat je niet vergeet hier wel aandacht aan te besteden. Gedrag waar we allemaal bekend mee zijn is, vluchten. We kruipen weg in ons huis, werk en verbergen de gevoelens in onszelf. De waarheid is dat je je ellendiger gaat voelen, zelfs al heb je je gevoelens jarenlang kunnen verbergen. Het kan zelfs je levensstijl worden: het gaat niet meer om jou, maar om de mensen (echtgenoot, je kinderen, familie, vrienden, collega's) die je omringen.