top of page
Search

Angst en nonchalance in Nederland

Er heerst angst bij veel van mijn familie leden en vrienden en nonchalance om te proberen het hoofd boven water te houden nu het Corona virus mensen ziek maakt. De Nederlandse overheid kiest ervoor om groepsimmuniteit na te streven. Het enige land ter wereld dat er zo over denkt. Op vakantie naar het buitenland moest tot voor kort gewoon kunnen, tot dat de EU gister, tot verbazing van de nieuwslezer, de grenzen sluit. Gedurende dit nieuwsbulletin wordt de vraag gesteld waarom niemand in de wereld het voorbeeld van Nederland volgt.


De mensen die werken in de zorg, waaronder een aantal van mijn familie leden, blijken ook ziek te worden. In het nieuws wordt erkent op basis van de cijfers dat het een grote groep betreft. De verklaring hiervoor is dat mensen in de zorg zich zeer bewust zijn van de symptomen en zichzelf testen. Een x aantal dagen geleden werd er geconstateerd dat de testen zeer schaars zijn in Nederland.


In andere landen in de wereld wordt hetzelfde geconstateerd en doktoren stellen de hypothese dat mensen die vaker blootgesteld worden aan het virus mogelijk ernstiger ziek worden. Echter is er onderzoek nodig en moeten we de mensen in de zorg beschermen is het advies.