Search

Brave

Updated: Mar 8, 2019


Brave = moedig


Woensdag 26 december 2018


Tweede Kerstdag in Nederland, Boxing-day in Canada en wij gaan op weg naar Ottawa voor een familiedag in het geschiedenis- en kindermuseum in Gatineau!


Eerst ontmoeten we de voorouders van Canada en daarna gaat de tour verder in het kindermuseum. Ilse en Nick reizen rond met hun paspoort en we zien zelfs de Herengracht, in ons thuisland. Nadat we over de wereld hebben rondgereisd, stappen we het theater in voor de Disney-film BRAVE. Ilse zit tussen ons in en besluit even later een plekje te zoeken drie stoelen verderop om alleen te zitten. Koningin Elinor heeft hoge verwachtingen van haar dochter, ze herkent zichzelf waarschijnlijk in de opstandige prinses Merida.

Maar plotseling komt ze naar me toe, omdat ze bang is voor de enge beer. Ze huilt en kruipt bij mij op schoot. Ik begrijp dat dit eng is, maar ik voel dat ze het wel aankan. Na de enge scène gaat ze weer zitten op haar eigen stoel.

De beer komt terug, en Ilse rent nu naar me toe. Ze deelt haar angst en we praten erover. Ze wordt rustig en blijft op mijn schoot zitten tot het einde van de film. Nick slaapt ondertussen bij Klaas op schoot en reist de wereld nog eens rond in zijn dromen.


Op de terugweg praten Klaas en ik na over de mooie dag en we maken nieuwe plannen voor toekomstige uitstapjes.


Heb het LEF om je angst te delen
3 views0 comments